27.12.2015 10:32

AZ bevestigt dat Wuytens mag vertrekken

Jan Wuytens stapt in Roemenië uit de spelersbus van AZ. De Alkmaarders nemen het in de voorrondes van de Europa League op tegen Astra Giurgiu. (19-08-2015)
Jan Wuytens stapt in Roemenië uit de spelersbus van AZ. De Alkmaarders nemen het in de voorrondes van de Europa League op tegen Astra Giurgiu. (19-08-2015)

Jan Wuytens heeft geen toekomst bij AZ. De Belgische verdediger, momenteel herstellende van een zware blessure, heeft te horen gekregen dat hij na de winterstop geen deel meer uitmaakt van de A-selectie. Het contract van de mandekker loopt door tot medio 2017, maar AZ wil meewerken aan een transfer.

"Ik heb bij Jan Wuytens aangegeven dat hij in 2016 geen deel meer uitmaakt van de A-selectie. Hij mag uitkijken naar een andere club", bevestigt Max Huiberts, directeur voetbalzaken van AZ, in gesprek met AZ Spreekt, het digitale magazine van de Noord-Hollandse formatie.

Deze beslissing van AZ heeft te maken met de terugkeer van Ron Vlaar, die als transfervrije speler afgelopen maand een contract tekende bij de club. Hierdoor zit AZ weer ruim in de verdedigers, waardoor Wuytens mag uitkijken naar een nieuwe werkgever. De oud-speler van PSV, FC Utrecht en Heracles Almelo speelde precies vier maanden geleden nog een duel voor AZ, maar hoeft dus niet te rekenen op meer speeltijd.

Wuytens revalideert momenteel in zijn thuisland van een zware knieblessure. De mandekker staat op 229 competitiewedstrijden en speelde er zestien in de Europa League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner