27.12.2015 20:45

Dudek wacht op nieuwe Pool bij Feyenoord

Met Jerzy Dudek had Feyenoord van 1996 tot en met 2001 een topkeeper onder de lat staan. De Poolse goalie schitterende na zijn Rotterdamse avontuur nog bij Liverpool en hoopt dat hij bij Feyenoord een nieuwe Poolse goalie gaat zien. Bij de eerste selectie loopt namelijk Kamil Miazek rond.

De negentienjarige goalie zit vanaf dit seizoen vast bij de selectie van Feyenoord, maar met Kenneth Vermeer en Warner Hahn voor zich maakte Miazek nog geen onderdeel uit van de wedstrijdselectie van de Rotterdammers. Dudek volgt de verrichtingen van Miazek als landgenoot met een grote belangstelling.

"Twee jaar geleden heb ik op mijn voetbalschool kennis gemaakt met Kamil. We hebben samen getraind en ik zag een goed gebouwde keeper. Hij is groot, atletisch en bovendien heel doelgericht. Hij weet wat hij wil bereiken als keeper en wat hij daarvoor moet doen", stelt de oud-goalie, die zijn carrière afsloot bij Real Madrid, in gesprek met Feyenoord Magazine.

"Voor een jonge doelman is het belangrijk om dagelijks met topkeepers te trainen. Observeren en leren. Ik sloot aan bij Ed de Goey, Kamil heeft nu met Kenneth Vermeer één van de beste keepers van Nederland om zich aan op te trekken. De volgende stap die hij zal moeten zetten, is wekelijks wedstrijden spelen. Daarvoor zal hij geduld moeten hebben. Iedereen in Polen hoopt dat hij op een dag in mijn voetsporen zal treden bij Feyenoord. Ik ook."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner