28.12.2015 10:57

Koeman vol lof over de vervanger van Pèlle

Graziano Pèlle was geblesseerd aan zijn knie voor de wedstrijd tegen Arsenal FC, maar zijn vervanger bij Southampton Shane Long maakte grote indruk in het duel. Dankzij twee goals van de Ier won het namelijk met 4-0.

Het brengt Koeman in een lastig parket. Niet alleen scoorde Long twee keer, hij speelde ook nog eens erg sterk. Maandag speelt Southampton tegen West Ham United. De vraag is of Pèlle of Long aan de aftrap verschijnt. Koeman ontwijkt die vraag handig. "We weten wat de kwaliteiten van Long zijn. Hij is een heel andere type speler dan Graziano Pèlle", zegt Koeman tegen het Engelse The Independent. "Shane ontwikkelt zich goed en het is duidelijk dat hij één van de sleutelspelers was in het duel met Arsenal. Hij zorgde voor problemen bij de defensie. Zijn loopacties waren goed en gevaarlijk."

In het duel met Arsenal spatte het plezier en de passie bij Long er vanaf. De spits geeft op zijn beurt de credits weer aan de trainer voor de grote overwinning. "De manager heeft de afgelopen week juist veel plezier teruggebracht. Hij maakte grapjes en zorgde dat de spelers lachten. Het resultaat was te zien."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner