28.12.2015 21:47

Koeman baalt: "Voetbal duurt 95 minuten"

Southampthon Ronald Koeman (r.) baalt duidelijk op de foto. Arsène Wenger (l.) van Arsenal kijkt wat serieuzer . (01-01-2015)
Southampthon Ronald Koeman (r.) baalt duidelijk op de foto. Arsène Wenger (l.) van Arsenal kijkt wat serieuzer . (01-01-2015)

Ronald Koeman ging maandagavond met Southampton pijnlijk onderuit in de uitwedstrijd tegen West Ham United. De uitploeg leek lange tijd af te stevenen op een overwinning, maar verloor uiteindelijk met 2-1. Koeman zag een terugkerend probleem.

Voor rust kreeg Southampton een aantal grote mogelijkheden, maar na rust zakte de ploeg helemaal weg. "Voetbal duurt langer dan 45 minuten, namelijk 95. De tweede helft was totaal anders. We raakten de controle kwijt. Toen Andy Carroll het veld in kwam, nam het vertrouwen van West Ham toe.  Het is een beetje ons probleem, we scoren vaak maar één keer", gaf een kritische Koeman aan tegenover het Engelse Sky Sports.

Hoewel Koeman baalt van de verliespartij, zag de trainer toch aanknopingspunten. "Ik ben teleurgesteld, maar het was wel een geweldige pot voetbal. Dat is uiteindelijk wel een compliment waard voor beide ploegen. We hebben er alles aan gedaan. Tegen Arsenal hebben we goed voetbal gespeeld en ook vandaag hebben we laten zien dat we een uitstekend elftal hebben", besluit Koeman.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner