29.12.2015 09:15

De Graafschap zet Kabasele uit de selectie

Nathan Kabasele kijkt om zich heen tijdens het competitieduel De Graafschap - FC Groningen. (21-11-2015)
Nathan Kabasele kijkt om zich heen tijdens het competitieduel De Graafschap - FC Groningen. (21-11-2015)

De Graafschap heeft aanvaller Nathan Kabasele uit de selectie gezet. De Belg kwam onlangs niet opdagen voor de kerstbrunch van de club, waardoor De Graafschap heeft besloten om Kabasele voorlopig te schorsen.

De Graafschap hield maandag een kerstbrunch, maar Kabasele kwam niet opdagen. Ook op dinsdag tijdens de afsluitende maaltijd voor de winterstop was de Belg niet aanwezig. Achteraf bleek dat Kabasele zondagavond al was vertrokken naar België. "Daar was ik niet blij mee", aldus De Graafschap-trainer Jan Vreman in gesprek met De Gelderlander. "Het teamproces is erg belangrijk en Nathan Kabasele heeft zich daaraan onttrokken. Hij gaat daarom niet mee op trainingskamp naar Turkije."

Het is vooralsnog onduidelijk of Kabasele na de winterstop nog terugkeert bij De Graafschap. De Belg wordt dit seizoen gehuurd van RSC Anderlecht. "Daar is nog geen beslissing over genomen", aldus Vreman. Jong De Graafschap-spits Jeroen Meurs neemt de plaats van Kabasele in tijdens het trainingskamp in Turkije.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner