29.12.2015 15:38

Jurić: "Kwam binnen als kampioen van Azië"

Tomi Jurić kwam begin dit seizoen als een grote naam binnen bij Roda JC Kerkrade. De promovendus had immers een Australisch international binnengehaald. Een half seizoen verder is Jurić gematigd tevreden.

In gesprek met SBS blikt de spits terug op zijn prestaties tot nu toe. Hij wist dat de verwachtingen hoog waren. "Ik kwam binnen als kampioen van Azië, dus de verwachtingen waren hooggespannen. Ik heb als doel gesteld om Roda te helpen een stabiele ploeg te worden in de Eredivisie", aldus de spits die in negen duels vier goals wist te maken. "Natuurlijk eis je altijd meer van jezelf, maar ik denk dat ik naam begin te maken in Europa. Als ik zo doorga, dan ben ik gelukkig."

In januari won hij met Australië het kampioenschap van Azië. In de finale was hij goud waard met een assist. "Ik denk er eigenlijk niet over na hoe snel het is gegaan. Om eerlijk te zijn verbaas ik mijzelf soms met de dingen die ik doe op het veld. Dan zie ik de herhaling op televisie en denk ik: Hoe deed ik dat?", geeft hij eerlijk toe. Van Australië ging hij naar Nederland en in Limburg heeft hij het naar zijn zin. "Bij Roda spelen we ook 4-4-2, dus dat heeft me geholpen bij de aanpassing. Het belangrijkste is echter dat ik regelmatig speel bij mijn club, zodat ik er klaar voor ben als het nationale team me nodig heeft."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner