31.12.2015 11:30

Gandu mag toch in Nederland blijven van IND

Christian Gandu (l.) vecht een duel uit met Ruud Kras (r.) tijdens het competitieduel Almere City FC - Sparta Rotterdam. (31-01-2011)
Christian Gandu (l.) vecht een duel uit met Ruud Kras (r.) tijdens het competitieduel Almere City FC - Sparta Rotterdam. (31-01-2011)

Christian Gandu mag toch in Nederland blijven van de Immigratie- en Naturalisatiedienst. De voormalig jeugdinternational werd onlangs uitgeprocedeerd, maar dankzij de voetbalwereld mag Gandu alsnog blijven.

Gandu, die momenteel speelt voor Magreb'90 in de Zondag Topklasse, vluchtte op zijn negende van Congo naar Nederland. Op zijn twaalfde kwam in hij de jeugdopleiding van FC Utrecht terecht en schopte hij het tot international van Oranje onder vijftien. Willem van Hanegem wilde hem op zijn vijftiende laten debuteren namens FC Utrecht, maar daar stak de KNVB destijds een stokje voor omdat men geen spelers jonger dan zestien jaar mag opstellen. Van Hanegem begreep er niets van dat Gandu uitgeprocedeerd werd en ook Wesley Sneijder liet in de media optekenen dat hij het niet eens was met de IND.

De IND heeft daardoor besloten om de zaak nog eens te bekijken, waarna is besloten dat Gandu toch in Nederland mag blijven. "De zaak van Christian is opnieuw bekeken en de persoonlijke omstandigheden hebben dit keer wel onderdeel uitgemaakt van de beslissing", zegt Magreb'90 in een statement op de clubsite. "Wij zijn als vereniging erg blij dat Christian in Nederland mag blijven en willen een ieder bedanken die zich heeft ingezet om de zaak zoveel mogelijk onder de aandacht te brengen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner