02.01.2016 11:10

Wuytens weet zelf niets van degradatie bij AZ

De soap rondom Jan Wuytens bij AZ heeft een nieuwe aflevering gekregen. In de vorm van Max Huiberts, directeur voetbalzaken bij AZ, werd bevestigd dat de Belg uit de A-selectie werd gezet, maar Wuytens zelf ontkent dit.

"Er was niets van waar. Ik heb een goed gesprek gehad met AZ en zij hebben benadrukt dat ik absoluut niet naar de B-kern wordt gestuurd. Het was een roddel van de media", stelt de verdediger in gesprek met Het Laatste Nieuws. Het bijzondere is echter dat Huiberts de uitspraak heeft gedaan tegenover AZ Spreekt, een onderdeel van de eigen clubwebsite.

"Ik laat me op dit moment dan ook niet afleiden door zulke verhalen. Het enige wat van belang is, is dat ik zo snel mogelijk speelklaar raak. Ik wil terug naar mijn oude ritme en dan is een verhuur in januari zeker reëel. Het belangrijkste is dat ik opnieuw aan spelen zal toekomen. Mijn eerste doel voor 2016 is topfit worden en zo snel mogelijk aansluiten bij AZ."

Als Wuytens aan speeltijd wil komen, zal dat hoogstwaarschijnlijk niet bij AZ gebeuren. De concurrentie is groot in Alkmaar, waardoor Wuytens aan iets anders moet denken. "Een terugkeer naar België zie ik zeker zitten, maar ik zit ook in een fase van mijn carrière dat ik een avontuur wil. Ik denk aan Australië en Amerika in de nabije toekomst, maar de eerste focus blijft uiteraard fit worden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner