02.01.2016 19:59

Koeman na verlies boos op Wanyama en Mané

Ronald Koeman was niet te genieten na de verloren wedstrijd tegen Norwich City. Southampton ging met 0-1 onderuit en de Nederlandse eindverantwoordelijke bij The Saints vond dit totaal onnodig. Vooral Sadio Mané en Victor Wanyama krijgen ervan langs.

"Ik ben boos, we hebben onszelf pijn gedaan, door individuele fouten", stelt Koeman in gesprek met het YouTube-kanaal van de club. De Nederlander richt zich op twee spelers en dat is niet voor niets. Mané meldde zich te laat bij de wedstrijdbespreking, terwijl Wanyama op een domme manier zijn tweede gele kaart in de wedstrijd pakte. "Door Sadio heb ik mijn basiself kort voor het begin van de wedstrijd nog om moeten gooien en toen we de controle over de wedstrijd hadden, pakte Victor zijn tweede gele kaart. Met zijn ervaring moet hij dat risico niet nemen met een tackle."

"Onze mentale weerbaarheid is heel broos. Als het tegenzit, blijkt het de laatste weken voor ons erg moeilijk om door te gaan met waar we mee bezig waren. We kennen onze situatie en we weten dat we het lastig hebben met dit puntentotaal. We moeten de neerwaartse spiraal zien te doorbreken en dat gaat het beste met een zege. En we moeten disciplinair wat dingen rechtzetten. Als je te laat komt en niet gefocust bent, kan ik een speler niet managen."

Southampton staat door de vierde nederlaag in de afgelopen vijf competitiewedstrijden op de dertiende plaats in de Premier League. Het verschil met de degradatieplekken is slechts zeven punten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner