02.01.2016 20:50

Kashia, Klaassen, Kuyt in FOX Sports Team

FOX Sports, de zender waar alle Eredivisie-wedstrijden op te zien zijn, heeft de beste spelers uit de eerste seizoenshelft op een rijtje gezet. Onder andere Guram Kashia (Vitesse), Davy Klaassen (Ajax) en Dirk Kuyt (Feyenoord) zijn verkozen in de opstelling.

PSV is hofleverancier van het elftal, met vier spelers. In de verdediging hebben Santiago Arias en Héctor Moreno een plek gekregen, terwijl Andrès Guardado en Luuk de Jong ook in het elftal staan. Feyenoord leverde naast Kuyt nog twee andere spelers, Eljero Elia en Terence Kongolo.

Op doel staat Eloy Room, die met Vitesse een prima seizoen meemaakt en slechts zeventien doelpunten incasseerde in de eerste zeventien competitiewedstrijden. Daarmee heeft Room niet het minste aantal tegentreffers geïncasseerd, die eer valt Jasper Cillessen (Ajax, elf tegentreffers) ten dele.

De laatste plek in het elftal is voor Hakim Ziyech, die als enige wekelijks weet uit te blinken in het elftal van FC Twente. "Geen enkele middenvelder scoorde meer (10), creëerde meer kansen (53) en schoot vaker op doel (33) dan Ziyech. Hij was bij maar liefst vijftien van de achttien competitiedoelpunten van FC Twente betrokken", is de beredenering van FOX Sports.

Ook Voetbal.com zette de beste spelers van de eerste seizoenshelft op een rijtje, aan de hand van cijfers uit de Nederlandse media. Bekijk de top tien hier.

Het volledige elftal van FOX Sports: Room; Arias, Kashia, Moreno, Kongolo; Klaassen, Ziyech, Guardado; Kuyt, De Jong, Elia.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner