02.01.2016 22:10

Swart: "Het beste van Heitinga al gezien"

Sjaak Swart heeft er geen vertrouwen meer in dat John Heitinga als speler succes kan hebben bij Ajax. Mister Ajax denkt dat de verdediger zijn beste tijd achter de rug heeft en meldt ook dat Heitinga een knieblessure heeft.

"Hij heeft een knieblessure en kan zijn been daardoor niet strekken", meldt Swart op het YouTube-kanaal van journalist Alessandro Schiavone. "Hij is niet zo fit meer als tien jaar geleden. Hij was vroeger fantastisch. Passes met links en rechts, koppen en communiceren", kijkt de clublegende van Ajax terug op de eerste periode van Heitinga, toen hij van 2001 tot en met 2008 onder contract stond in Amsterdam.

"We hebben het beste van hem wel gezien", denkt Swart echter. Heitinga keerde afgelopen zomer terug bij zijn jeugdliefde, maar speelde nog geen enkele volledige wedstrijd in de hoofdmacht. Alleen in de Jupiler League kwam Heitinga tot een volledige wedstrijd, bij het eerste elftal staat het aantal speelminuten op vijftig, waarvan hij er veertig in de Eredivisie speelde. 

Door de huidige situatie van Heitinga bij Ajax, lijkt de club niet al te happig om de mandekker een nieuw contract aan te bieden. De verbintenis tussen de routinier en de Amsterdammers loopt aan het einde van dit seizoen af, waardoor de uitspraak van Heitinga dat hij hoogstwaarschijnlijk afsluit bij Ajax stof deed opwaaien.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner