03.01.2016 19:22

Tottenham komt niet verder dan gelijkspel

Tottenham Hotspur is zondagavond niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel bij Everton. De ploeg van Mauricio Pochettino kwam op achterstand, maar wist door een doelpunt van talent Dele Alli een gelijkspel in de wacht te spelen.

Nadat Manchester United gistermiddag drie punten pakte tegen Swansea City, was het zaak voor Tottenham om ook punten te pakken, gezien Manchester United op slechts twee punten achterstand stond. In de eerste helft zag het er niet naar uit dat Tottenham het makkelijk ging krijgen, nadat oud speler van de Spurs, Aaron Lennon, de thuisploeg in de 22ste minuut op voorsprong had gebracht.

In de blessuretijd van de eerste helft deed Dele Alli wat terug voor Tottenham en schoot de 1-1 op het scorebord. Het was tevens de laatste goal van de wedstrijd, want verder werd er niet meer gescoord. Bij Tottenham speelden Jan Vertonghen en Toby Alderweireld de hele wedstrijd, terwijl Christian Eriksen in de 69ste minuut werd vervangen. Oud PSV-aanvaller Arouna Koné speelde een uur voor Everton en werd daarna vervangen.