04.01.2016 12:26

Ogbeche: "Moeilijk om familie te missen"

Het jaar 2015 was voor Bartholomew Ogbeche een wisselvallig jaar. Bij vlagen wist de Nigeriaanse spits het net makkelijk te vinden, maar het kon vervolgens ook drie duels duren voor de volgende treffer kwam. Ogbeche voelt zich nu weer goed.

In de laatste twee wedstrijden voor de winterstop was Ogbeche vier keer trefzeker. Daardoor won SC Cambuur ook direct tweemaal. "We moeten Cambuur in de Eredivisie houden. Daar hoort deze club thuis", klinkt het strijdvaardig uit de mond van de aanvaller. In gesprek met het Algemeen Dagblad geeft hij direct een reden waarom 2015 voor hem een wisselvallig jaar was.

Zijn gezin was namelijk niet bij hem. Pas aan het einde van het afgelopen jaar vonden ze een huis in Groningen. "Daarvoor woonden ze nog in Spanje. Elke man mist zijn familie als die niet bij hem is en voor mij was dat niet anders. Bovendien werd ik in december 2014 voor de tweede keer vader. Het was heel moeilijk om de eerste maanden na de geboorte zoveel te moeten missen", legt Ogbeche uit. "Henk gaf me dan soms drie dagen vakantie, zodat ik naar mijn gezin kon. Daar ben ik hem nog altijd dankbaar voor."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner