04.01.2016 21:23

Bizar wedstrijdverloop voor spits van Monaco

Lacina Traoré zal zich de dag 3 januari 2016 nog lang herinneren. Een doodnormale zondag, ware het niet dat de Afrikaanse spits van AS Monaco vier keer scoorde in één helft, maar vervolgens in de rust een rode kaart kreeg.

Het overkwam de aanvaller in de Coupe de France-wedstrijd tegen Saint-Jean Beaulieu. Traoré verzorgde in de eerste helft de 1-0, 3-0, 4-0 en 5-0, maar kreeg het na het rustsignaal in de catacomben aan de stok met tegenstander Yann Mariotti. Het liep dusdanig uit de hand, dat de scheidsrechter ingreep en beide spelers een rode kaart toonde.

Voor AS Monaco was dit geen groot probleem, want de ploeg won uiteindelijk met dubbele cijfers van de amateurploeg. In eigen huis werd het uiteindelijk 10-2, waarbij de uitploeg ook nog eens een strafschop miste. Het is sowieso een raar bekertoernooi in Frankrijk dit jaar, aangezien Paris Saint-Germain, ongenaakbaar aan kop in de Ligue 1, ontsnapte in de eerste ronde, terwijl ook Olymique Marseille alle zeilen bij moest zetten in het bekertoernooi, nadat Karim Rekik een rode kaart kreeg.