05.01.2016 14:16

Zomeraanwinsten Barça debuteren in derby

Arda Turan houdt het nieuwe thuisshirt van FC Barcelona omhoog tijdens zijn officiële presentatie aan de pers. (10-07-2015)
Arda Turan houdt het nieuwe thuisshirt van FC Barcelona omhoog tijdens zijn officiële presentatie aan de pers. (10-07-2015)

Arda Turan en Aleix Vidal zullen woensdag debuteren in het shirt van Barcelona. De twee spelers waren een half seizoen niet-speelgerechtigd, maar vanaf 1 januari zijn ze dat wel. Luis Enrique gooit ze gelijk voor de leeuwen.

Op de persconferentie voorafgaand aan het bekerduel met RCD Espanyol laat Enrique weten dat beide spelers sowieso zullen spelen. "Arda en Vidal doen het heel erg goed. Ik weet nog niet hoe lang, maar ze gaan hoe dan ook speeltijd krijgen", aldus de Spanjaard. "Arda kan op het middenveld en op beide vleugels spelen. Vidal is inzetbaar als vleugelverdediger, als middenvelder en als vleugelspits."

Luis Enrique is niet bang dat de twee nog te weinig wedstrijdritme hebben. "Arda en Vidal zijn fysiek in topconditie. Vidal heeft op de training zelfs statistieken die beter zijn dan wat er in een wedstrijd gevraagd wordt." Arda werd afgelopen zomer voor 34 miljoen euro gehaald van Atlético Madrid, terwijl Vidal voor zeventien miljoen werd overgenomen van Sevilla FC. Omdat Barcelona geen spelers mocht registeren tot en met 1 januari 2016 konden zij nog niet in actie komen voor de Catalanen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner