05.01.2016 20:22

Ajax ziet in Van Dord nieuwe medisch manager

De medische staf van Ajax ondergaat een wijziging. De Amsterdammers willen graag Pim van Dord (62) benoemen tot medisch manager van de club. 

Gavin Benjafield was de manager performance coaching en was daarmee leidend op medisch gebied. Van Dord wil deze nieuwe functie tot het einde van dit seizoen gaan combineren met zijn huidige werkzaamheden als fysiotherapeut bij het eerste elftal.

De planning is vervolgens dat Van Dord in het nieuwe seizoen alle werkzaamheden als medisch manager verdeelt over de A-selectie, Jong Ajax en de jeugdopleiding. Dennis Bergkamp zal aanspreekpunt zijn voor de medisch manager.

Met ingang van volgend seizoen gaat de oud-speler van Ajax zijn werkzaamheden als medisch manager verdelen over de A-selectie, Jong Ajax en de jeugdopleiding. In het technisch hart (na het ontslag van Wim Jonk bestaande uit Edwin van der Sar, Dennis Bergkamp, Marc Overmars en Frank de Boer) is Bergkamp het aanspreekpunt voor de medisch manager.

Van Dord is al een lange tijd verbonden aan Ajax. Hij stroomde als speler in bij de jeugd van Ajax en speelde uiteindelijk 174 officiële wedstrijden in het eerste elftal. Inmiddels is hij alweer twintig jaar in dienst als fysiotherapeut van Ajax en is hij deze week met de A-seletie mee op trainingskamp in Belek.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner