07.01.2016 14:12

'Suárez zoekt ruzie en kan geschorst worden'

Luis Suárez staat mogelijk een schorsing te wachten. Na het bekerduel met RCD Espanyol zou hij ruzie hebben gehad met enkele spelers van de tegenpartij. De arbiter heeft er een rapport van gemaakt.

Volgens Cadena Copa zou Suárez het volgende hebben geroepen naar enkele spelers van Espanyol: "Wij wachten hier op jullie. Kom dan, losers", zo zou op het wedstrijdformulier hebben gestaan. Samen met Gerard Piqué, Sergio Busquets en Javier Mascherano stonden de Barça-speler ook daadwerkelijk te wachten, maar trainer Luis Enrique dirigeerde ze naar de kleedkamer. De woorden van Suárez zouden echter toch nog een schorsing kunnen opleveren, omdat scheidsrechter Juan Martínez er een rapport van heeft gemaakt.

Overigens ontkent Barcelona-trainer de ruzie. Volgens de Spaanse coach is Suárez niet schuldig aan het uit de hand lopen van de wedstrijd. "Het is niet aan de spelers om de vrede te bewaren, maar aan de scheidsrechter. Hij (Martínez, red) had moeten zorgen dat het niet uit de hand liep. Dit leek meer op American Football dan op voetbal", aldus de oefenmeester tegen The Guardian. In het bekerduel werden maar liefst twee rode kaarten gegeven. Beide waren aan zijde van Espanyol: Pape Kouli Diop - voor het beledigen van Suárez - en Hernan Perez kregen allebei een rode prent.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner