07.01.2016 16:18

"Ajax naar Groningen twee stappen vooruit"

Johan Kappelhof maakte in 2011 de overstap van Ajax naar FC Groningen en groeide in het noorden van het land uit tot een van de sterkhouders. De speler denkt ook dat hij een goede keuze heeft gemaakt.

In gesprek met Dagblad van het Noorden blikt Kappelhof op zijn keuze die hij in 2011 maakte. "Bij Ajax trainde ik met het eerste, maar speelde ik in het tweede", herinnert hij zich nog goed. "Mijn overgang naar FC Groningen was voor mij twee stappen vooruit. Hier kon ik veel wedstrijden spelen en mij verder doorontwikkelen."

Vier en een half jaar later ontwikkelt Kappelhof zich nog steeds. Trainer Erwin van de Looi zet hem tegenwoordig op de plek van verdedigende middenvelder. "Tegen SC Cambuur stond ik er voor het eerst. Een dag voor de wedstrijd kreeg ik het te horen en het ging onmiddellijk goed", aldus Kappelhof. "Het blijkt dat ik bepaalde kwaliteiten heb om goed op die positie te kunnen spelen. Ik ga agressief voor de bal en pak ook veel ballen af. Ik speel een beetje zoals Maikel Kieftenbeld vorig seizoen. Het gaat best al wel natuurlijk, al moet ik me nog verder op die positie ontwikkelen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner