07.01.2016 21:47

Makélélé technisch directeur bij AS Monaco

Claude Makélélé zet zijn carrière voort als een man in pak. De oud-voetballer van onder andere Real Madrid, Chelsea en Paris Saint-Germain is door AS Monaco aangesteld als de nieuwe technisch directeur van de club. De in Congo geboren Makélélé stopte in 2011 met voetballen, werd in 2014 hoofdtrainer van SC Bastia, maar kiest nu dus voor het directeursleven.

"Dit is een nieuwe stap in mijn carrière en ik ben ervan overtuigd dat deze nieuwe rol als technisch directeur mij perfect past", komt Makélélé, die bijna achthonderd clubwedstrijden speelde in zijn carrière, zelfverzekerd over op de website van zijn nieuwe werkgever.

"Ik ben erg enthousiast om te werken met een kwaliteitscoach als Leonardo Jardim en de overige veelbelovende medewerkers bij de club." Het eerste doel voor Makélélé is om de heerschappij van Paris-Saint-Germain in Frankrijk een halt toe te roepen. De ploeg uit de hoofdstad stevent af op het vierde landskampioenschap op een rij en staat inmiddels negentien punten voor op de nummer twee. Dit is uitgerekend AS Monaco.

De club uit het vorstendom voetbalde zich vorig seizoen richting de voorronde van de Champions League, maar in de play-offs werd de club uitgeschakeld door Valencia. In de groepsfase van de Europa League wist AS Monaco onder andere geen potten te breken tegen Tottenham Hotspur en RSC Anderlecht. Bekijk het verloop van de eerste seizoenshelft van AS Monaco hier.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner