11.01.2016 16:32

Ritzmaier: "Ik heb 2015 in mineur afgesloten"

Marcel Ritzmaier laat zich fotograferen tijdens het trainingskamp van NEC Nijmegen in Marbella. (06-01-2016)
Marcel Ritzmaier laat zich fotograferen tijdens het trainingskamp van NEC Nijmegen in Marbella. (06-01-2016)

Marcel Ritzmaier denkt niet graag terug aan het kalenderjaar 2015. Bij PSV kwam de Oostenrijker amper aan spelen toe en bij NEC Nijmegen verloor hij vlak voor de winterstop zijn basisplaats.

"Ik heb 2015 in mineur afgesloten en kijk daarom niet meer achterom", aldus de middenvelder van NEC Nijmegen in gesprek met De Gelderlander. "Dat is het bittere verleden en daar kan ik toch niets meer aan veranderen. Het is nu 2016. Het kan voor mij alleen maar beter worden. Ik ben nu ook positief gestemd. Ik weet: de concurrentie op het middenveld is zwaar. Maar alles zit ook dicht tegen elkaar aan. Ik moet me in het team knokken."

Ritzmaier speelde eerder op huurbasis voor SC Cambuur, maar het verwachtingspatroon bij NEC Nijmegen ligt veel hoger. "Bij SC Cambuur was dat er niet", vervolgt de Oostenrijker. "Er is nu druk. Maar daarmee heb ik geen probleem. Dat hoort er bij. De trainingen en wedstrijden, zoals tegen PEC Zwolle, zijn de etalage. Vervolgens beslist de trainer wie er speelt en wie er op de bank zit. Ik weet wat er wordt gevraagd." 

Tijdens het oefenduel met PEC Zwolle (3-1 overwinning voor NEC) begon Ritzmaier wederom op de bank. "Ik ben nu niet in de basis begonnen, maar voor de hervatting van de competitie heb ik nog een week. Deze week hebben we hard getraind. Daarvan moet ik de aankomende periode profiteren. Want ik wil tegen Willem II toch wel erg graag beginnen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner