11.01.2016 21:31

Aanvoerdersband voor Vlaar: "Zou mooi zijn"

Ron Vlaar kan juichen op het trainingskamp van AZ. De veteraan, aanvoerder in het oefenduel met Club Brugge, scoort de openingstreffer. (07-01-2016)
Ron Vlaar kan juichen op het trainingskamp van AZ. De veteraan, aanvoerder in het oefenduel met Club Brugge, scoort de openingstreffer. (07-01-2016)

Na een maandje kan Ron Vlaar al promotie maken bij AZ. De ervaren mandekker was op het trainingskamp van de club kort aanvoerder, aangezien eerste aanvoerder Jeffrey Gouweleeuw vertrokken is. Vlaar lijkt het aanvoerderschap wel wat.

De dertigjarige voetballer tekende begin december een contract tot aan het einde van het huidige seizoen in Alkmaar, nadat zijn contract bij Aston Villa in de zomer afliep. Sindsdien speelde de mandekker één wedstrijd voor de club waar hij zijn eerste stappen in het profvoetbal zette. Tegen FC Utrecht stond hij nog naast aanvoerder Gouweleeuw, na de winterstop is hij dat mogelijk zelf. 

"Ik heb geen idee of ik de nieuwe aanvoerder word, daar is nog niets over bekend", vertelt de veteraan op de clubwebsite van AZ. "De trainer heeft er nog niets over gezegd. Ik was afgelopen donderdag aanvoerder omdat Gouweleeuw niet meedeed, ik weet niet of dat zaterdag tegen Roda weer zo zal zijn", kijkt Vlaar naar de oefenwedstrijd die AZ speelde op het trainingskamp. Onder leiding van de international werd het 2-2 tegen het Belgische Club Brugge, waarbij Vlaar zelf voor de openingstreffer zorgde (foto).

Vlaar eerlijk toe dat het best een logische keuze is om hem aanvoerder te maken. "Ja, dat zou kunnen. Als het zo is, dan zou dat hartstikke mooi zijn. Ik zal het dan op een goede manier invullen, maar ik zou het echt niet weten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner