14.01.2016 14:18

Roda JC gaat voor zesde winterversterking

Van alle Eredivisionisten is Roda JC deze winter het meest actief op de transfermarkt. De Limburgers raakten Gibril Sankoh en Richmond Boakye kwijt, haalden vijf nieuwe spelers en versterking nummer zes lijkt op komst.

Waar Mike van Duinen woensdag in verband werd gebracht met de nummer vijftien van de Eredivisie, is het mogelijk Georgiy Zhukov die Roda JC komt versterken. "Hij staat op het lijstje en we zitten in de gespreksfase", bevestigt technisch directeur Ton Caanen tegen FOX Sports. "Nee, het is nog zeker niet rond. Er is bovendien nog een kandidaat."

Zhukov is een 21-jarige middenvelder die onder contract staat bij Standard Luik, maar de afgelopen twee seizoenen op huurbasis bij FK Astana speelde. In Kazachstan deed jonge middenvelder dit seizoen Champions League-ervaring op. Hij kwam in beide duels met SL Benfica, Galatasaray en Atlético Madrid in actie.

Roda JC versterkte zich de afgelopen twee weken al met Uğur İnceman, Kristoffer Peterson, Rydell Poepon, Marcos Gullón en Jordy Buijs.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner