15.01.2016 15:57

Lestienne honderd procent voor Feyenoord-uit

Maxime Lestienne (r.) maakt zijn rentree bij PSV tijdens het competitieduel met PEC Zwolle. (19-12-2015)
Maxime Lestienne (r.) maakt zijn rentree bij PSV tijdens het competitieduel met PEC Zwolle. (19-12-2015)

Na een meer dan roerige periode kan Maxime Lestienne weer voor de volle honderd procent spelen voor PSV. De Belgische huurling verloor in een korte periode zijn moeder en vader, werd ook nog opgepakt door de politie, maar is fit na de winterstop.

Op de persconferentie voor de absolute kraker in de achttiende speelronde van de Eredivisie maakte Phillip Cocu duidelijk dat Lestienne weer met zijn hoofd bij PSV zit en na een lange periode van afwezigheid weer honderd procent fit is. De Belg, die dit seizoen door PSV gehuurd wordt van Al-Arabi, ging mee op het trainingskamp om zijn fitheidsachterstand weer in te halen.

Cocu heeft in ieder geval heel veel zin in de wedstrijd tegen Feyenoord, waarbij de winnaar een grote stap zet in de titelstrijd met Ajax. "Dit zijn altijd bijzondere wedstrijden. Dat merk je in de groep, dat merk je in de voorbereiding. Het is mooi om er direct te moeten staan. Afgelopen maandag was iedereen al gefocust op deze wedstrijd. Dat is mooi om te zien."

"We gaan zondag kijken waar we staan. Er is geen reden om angst te hebben voor De Kuip, die mooie sfeer moet juist een extra motivatie zijn. We hebben dit seizoen al laten zien dat we in grote wedstrijden een hoog niveau kunnen halen. Dat willen we zondag opnieuw laten zien."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner