16.01.2016 13:46

'SC Heerenveen wil nummer tien van Chievo'

Anders Christiansen heeft plezier tijdens de oefenwedstrijd van Chievo Verona in de voorbereiding op het seizoen 2015/2016. (19-07-2015)
Anders Christiansen heeft plezier tijdens de oefenwedstrijd van Chievo Verona in de voorbereiding op het seizoen 2015/2016. (19-07-2015)

Anders Christiansen kan mogelijk bevrijd worden uit zijn situatie bij Chievo Verona. De Deense middenvelder speelde in een jaar tijd vijf wedstrijden, maar dat schrikt sc Heerenveen niet af. De Eredivisionist heeft interesse in de Scandinaviër.

SC Heerenveen bewijst al jaren dat spelers uit Scandinavië uitstekend renderen bij de club. Christiansen staat sinds begin 2015 onder contract bij Chievo Verona, maar met vier competitiewedstrijden in het vorige seizoen en één bekerduel in het huidige seizoen zal de nummer tien van de Italianen allesbehalve tevreden zijn. 

Voor zijn periode in Italië was Christiansen in eigen land een vaste waarde bij topclub FC Nordsjælland. In 2015 tekende hij een contract voor 2,5 jaar, waardoor sc Heerenveen wel de portemonnee moet trekken om de Deen binnen te hengelen. Volgens Italiaanse media willen de Friezen echter profiteren van de huidige situatie van Christiansen bij zijn werkgever. Sky Italia meldt dat sc Heerenveen een verhuurperiode ook ziet zitten.

Foppe de Haan gaf eerder in het seizoen aan dat hij het liefst een extra speler voor op het middenveld wil aantrekken, het liefst één met ervaring. Ondanks zijn rustige periode in Italië staat Christiansen op bijna honderdvijftig wedstrijden in het betaalde voetbal. Daarnaast debuteerde hij al voor het nationale elftal van Denemarken.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner