16.01.2016 21:43

AZ met veel pijn en moeite voorbij Roda JC

Met veel pijn en moeite heeft AZ haar eerste zege van 2016 binnengesleept. Op bezoek bij Roda JC speelden de Alkmaarders ruim een half uur met tien man door een rode kaart voor Derrick Luckassen, maar desondanks was een vroege treffer van Vincent Janssen genoeg (1-0) voor de drie punten.

Bij Roda JC posteerde trainer Darije Kalezić aanwinsten Jordy Buijs, Marcos Gullón en Rydell Poepon in de basis, maar ondanks hun aanwezigheid was het begin van de wedstrijd voor AZ. Na een combinatie met Alireza Jahanbaksh was het Joris van Overeem die Hicham Faik fraai passeerde aan de rechterkant en vervolgens voorgaf op Janssen. De spits wist bij de eerste paal wel raad met het buitenkansje en kopte fraai in de verre hoek (0-1).

In het vervolg golfde het spel op en neer zonder al te grote kansen. Wel was het AZ dat meer en meer het heft in handen begon te nemen. Dit sloeg echter compleet om toen Luckassen binnen vier minuten twee oliedomme gele kaarten pakte en dus kon vertrekken. Vervolgens was het Roda dat het heft in handen nam en via Jordy Buijs (paal) en Faik (lat) heel dicht bij een doelpunt was. Ook Tom van Hyfte dacht te scoren, maar hij schoot van dichtbij over.

Vervolgens vond er een hele reeks wissels plaats, maar de druk van Roda bleef komen. Echter wist AZ deze druk steeds beter een antwoord te bieden, waardoor de kansen schaarser werden en uiteindelijk ook geen treffer voor Roda meer opleverden. Omdat ook AZ niet meer wist te scoren bleef het bij 1-0.

Door de zege stijgt AZ naar de tiende plek in de Eredivisie. Roda blijft steken op de vijftiende plaats en balanceert dus nog altijd op het randje van de degradatiezone.

Door: Joey Knobben

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner