16.01.2016 22:42

De Graafschap start 2016 met thuiszege

Een geweldig begin voor De Superboeren in 2016. Op zaterdagavond waren de mannen in eigen huis met 2-0 te sterk voor Excelsior. Twintig minuten voor tijd was Cas Peters die het cadeautje van doelman Tom Muyters verzilverde. In de blessuretijd bepaalde aanvaller Vincent Vermeij de eindstand. Halverwege stond het nog 0-0 op De Vijverberg.

In de eerste helft gebeurde er weinig op. Het was een rommeling begin. Excelsior voetbalde wat beter, maar de Kralingers konden niet tot grote kansen komen. Tot aan de dertigste minuut viel er weinig te genieten voor de toeschouwers. Daarna ging het tempo wat omhoog en kwamen er kansen over en weer. Eerst was het Tom van Weert die zijn ploeg Excelsior op voorsprong moest zetten, maar de spits schoot wild over. Enkele minuten later was het Peters met een grote kans. Ted van de Pavert stuurde Andrew Driver de diepte in. Hij legde zijn voorzet op het hoofd van Peters, maar zijn kopkans kon gered worden door Excelsior-goalie Muyters. De brilstand was de logische ruststand na vijfenveertig minuten voetballen.

De Graafschap kwam fel uit de kleedkamer. De mannen van Jan Vreman gingen vol voor de eerste thuiszege van het seizoen. Toch kwam de ploeg van Vreman niet tot echt grote kansen. Excelsior zakte in de tweede helft door de ondergrens en kwam er voetballend zelden uit. Het krachtvoetbal van De Superboeren ging steeds meer de boventoon voeren. En de ploeg uit Doetinchem kwam ook tot wat gevaarlijke momenten, maar telkens was de bezetting voor het doel niet in orde om de bruikbare ballen daadwerkelijk te verzilveren. De beloning kwam toch voor De Graafschap. Met nog twintig minuten te spelen bokste Excelsior-goalie Muyters de bal zomaar in de voeten Peters. De spits liet dit buitenkansje niet onbenut en liet De Vijverberg ontploffen. Pas na de achterstand probeerde Excelsior weer te voetballen, maar dat bleek te laat. In blessuretijd was het Vermeij die het duel op slot deed. Het vechtvoetbal van De Superboeren werd beloond en de eerste thuiszege van dit seizoen was een feit voor de mannen van Vreman.

Volgende week zaterdag gaat De Graafschap op bezoek bij Heracles Almelo. Ook Excelsior komt op zaterdag in actie. Op Woudestein ontvangen de Kralingers Roda JC.

Door: Ilona van der Werf