17.01.2016 17:03

Juventus spaart Udinese in tweede helft

Juventus blijft de voornaamste belager van koploper Napoli in de Italiaanse Serie A. De titelverdediger boekte zondag bij Udinese de tiende competitiezege op rij en blijft op twee punten achterstand van de Napolitanen, die zaterdag Sassuolo met 3-1 versloegen. 'Juve' won nog overtuigender: 0-4.

De wedstrijd in Udine was al na 26 minuten gespeeld. Juventus had op dat moment al een 0-3 voorsprong en Udinese stond door de rode kaart van Danilo met tien man op het veld. Het was Paulo Dybala die de score na een kwartier spelen had geopend. Niet veel later zorgde Sami Khedira voor de 0-2.

In de 25e minuut maakte Danilo een overtreding in het strafschopgebied, waarna Dybala zijn tweede van da middag maakte. Daarmee was de wedstrijd van alle spanning ontdaan, zeker nadat Alex Sandro er ook nog 4-0 van maakte. Na rust gebeurde er nog maar weinig in Udine en verzuimde Juventus om een monsterscore neer te zetten.