17.01.2016 20:13

Revelatie Santos kost slechts 300.000 euro

Funsu Ojo (r.) wint de slag op het middenveld en schudt in de tweede helft van de wedstrijd NEC Nijmegen - Willem II Christian Santos (l.) van zich af. (17-01-2016)
Funsu Ojo (r.) wint de slag op het middenveld en schudt in de tweede helft van de wedstrijd NEC Nijmegen - Willem II Christian Santos (l.) van zich af. (17-01-2016)

Geïnteresseerde clubs hoeven niet met een goedgevulde portemonnee aan te komen om Christian Santos los te weken bij NEC. De smaakmaker van de promovendus geeft toe dat hij via een clausule erg goedkoop op te halen is in Nijmegen.

In gesprek met FOX Sports geeft de Zuid-Amerikaan toe dat hij voor een relatief laag bedrag beschikbaar is. "Ik heb een afkoopclausule van driehonderdduizend euro", is Santos eerlijk. Dit betekent dat clubs dit bedrag moeten betalen aan NEC, maar vervolgens wel meteen kunnen onderhandelen met de speler zelf.

Santos werd in 2014 door NEC overgenomen van Waasland-Beveren. In zijn eerste seizoen, toen NEC net gedegradeerd was naar de Jupiler League, liet de Venezolaan zijn klasse al zien, door 23 doelpunten te maken in een glorieus seizoen. Op een niveau hoger maakt Santos echter ook indruk, door in achttien competitiewedstrijden maar liefst twaalf doelpunten te maken.

Met zulke cijfers is driehonderdduizend euro een lachwekkend laag bedrag. Ter vergelijking: Sébastien Haller staat dit seizoen op elf doelpunten in zeventien competitiewedstrijden, maar FC Utrecht vraagt een bedrag rond de tien miljoen euro voor de Fransman. Haller beschikt echter wel over een langlopend contract, terwijl Santos in de komende zomer transfervrij is.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner