18.01.2016 09:59

Nieuweling Jones nu al aanvoerder: "Heel blij"

Brad Jones (m.), met aanvoerdersband, heeft in zijn eerste competitiewedstrijd voor NEC weinig moeite met een poging op doel. (17-01-2016)
Brad Jones (m.), met aanvoerdersband, heeft in zijn eerste competitiewedstrijd voor NEC weinig moeite met een poging op doel. (17-01-2016)

In zijn eerste Nederlandse wedstrijd droeg doelman Brad Jones meteen de aanvoerdersband. De goalie werd in de winterstop transfervrij opgepikt door NEC en kreeg meteen een grote verantwoordelijkheid tegen Willem II. Het vervult de Engelsman met trots.

Jones kreeg een kans op het aanvoerderschap, aangezien Rens van Eijden, normaal gesproken eerste aanvoerder bij de club, niet meespeelde in het duel met Willem II. Van Eijden is momenteel in Rusland om een transfer naar Dinamo Moskou af te ronden. "Ook ik ben verrast, maar wist natuurlijk van de situatie rond het vertrek van Rens. Als je net bij een club binnenkomt dan verwacht je niet meteen aanvoerder te worden, maar ik ben er heel blij mee dat ik die rol nu al mag vervullen", stelt de Engelse goalie op het clubhuis van NEC.

"Ik had geen club en zat dus thuis, maar trainde wel door om fit te blijven. Toen het telefoontje van NEC kwam, hoefde ik vervolgens niet lang na te denken. De club kende ik al aangezien ik bevriend ben met Brett Holman (oud-speler van Excelsior, NEC en AZ, red.), maar ook omdat ik er van houd om heel veel voetbal uit andere competities te kijken. De Eredivisie is er daar zeker één van, omdat het volgens mij een competitie met veel potentie is."

Ondanks het feit dat Jones op ruim veertig wedstrijden in de Premier League staat, voelde de goalie toch wat spanning. "Natuurlijk zijn er altijd wel wat zenuwen als je een eerste wedstrijd bij een nieuwe club gaat spelen, maar als het beginsignaal klinkt, dan is dat helemaal weg. Het helpt dan ook als de ploeg weinig kansen weggeeft, zoals zondag het geval was. Voetballend kunnen we zelf natuurlijk beter dan we vandaag hebben laten zien, maar uiteindelijk zijn die drie punten toch het enige dat telt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner