19.01.2016 11:49

Moreno had genoeg van degradatievoetbal

Héctor Moreno (r.) probeert een voorzet van Dirk Kuyt (l.) te blokken tijdens het competitieduel Feyenoord - PSV. (17-01-2016)
Héctor Moreno (r.) probeert een voorzet van Dirk Kuyt (l.) te blokken tijdens het competitieduel Feyenoord - PSV. (17-01-2016)

Héctor Moreno keerde afgelopen zomer terug in de Eredivisie omdat hij genoeg had van degradatievoetbal. De Mexicaanse mandekker tekende in augustus een contract tot medio 2019 bij PSV.

Moreno was in het verleden al actief in Nederland bij AZ Alkmaar. De Mexicaan koos in de zomer van 2011 echter voor een avontuur bij Espanyol. Na vier seizoenen en ruim honderd competitiewedstrijden in de Primera División vond Moreno het leuk geweest. "Espanyol is een prachtige club in een prachtige stad. Maar ik speelde er vier jaar degradatievoetbal", vertelt de Mexicaanse mandekker aan het Algemeen Dagblad

"Ik wilde weer de druk van een topclub voelen zoals eerder in Mexico", vervolgt Moreno, die in Mexico onder contract stond bij Pumas UNAM, zijn betoog. "Ik ben gelukkig bij PSV en wil hier ook na dit seizoen nog zeker een jaar blijven. Wat er daarna gebeurt, zien we wel."

Moreno was afgelopen weekend belangrijk voor PSV door de 1-0 te maken tijdens het competitieduel met Feyenoord (2-0 overwinning).

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner