19.01.2016 12:22

'AZ Alkmaar loopt blauwtje bij Nuytinck'

Bram Nuytinck krijgt speelminuten tijdens het vriendschappelijke duel tussen RSC Anderlecht en Vitesse. (08-01-2016)
Bram Nuytinck krijgt speelminuten tijdens het vriendschappelijke duel tussen RSC Anderlecht en Vitesse. (08-01-2016)

AZ Alkmaar heeft onlangs een poging gedaan om Bram Nuytinck op huurbasis over te nemen van RSC Anderlecht, maar de club uit Alkmaar kreeg 'nee' te horen van de Belgische topclub.

Anderlecht wil Nuytinck namelijk niet verhuren, weet Voetbal International. De Alkmaarders zijn na het vertrek van Jeffrey Gouweleeuw naar FC Augsburg in gesprek gegaan met Herman Van Holsbeeck, technisch manager van Anderlecht, maar de huidige nummer tien van de Eredivisie kreeg te horen dat Nuytinck niet op huurbasis mag vertrekken.

De Nederlandse verdediger is inmiddels bezig aan zijn vierde seizoen in België. Nuytinck vertrok in de zomer van 2012 van NEC Nijmegen naar RSC Anderlecht. De mandekker komt dit seizoen echter amper aan spelen toe. Nuytinck speelde tot dusver drie competitiewedstrijden namens Anderlecht. De trainer van de Belgische topclub, Besnik Hasi, heeft ondanks het feit dat Nuytinck amper aan spelen toekomt besloten dat de Nederlandse verdediger niet tijdelijk mag vertrekken.

Voetbal International weet overigens ook te melden dat er geen sprake is van concrete interesse van FC Twente voor Nuytinck.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner