20.01.2016 09:30

TvdW: FC Utrecht hofleverancier

Voetbal.com biedt de bezoeker in het huidige voetbalseizoen een nieuwe dienst aan. Vanaf de eerste speelronde van de Eredivisie komen wij met een Team van de Week en houden we een individuele spelersranking bij.

Zoals elke week becijferen Voetbal.com, De Telegraaf, Voetbal International en het Algemeen Dagblad de spelers van de Eredivisie. Nadat de laatste speelronde van dit jaar van de Eredivisie afgelopen weekend werd gespeeld, zetten we nu de spelers die het beste presteerden op een rijtje. De doelmannen waren niet in de beste vorm van het seizoen. Dat blijkt uit de gemiddelde cijfers die zijn toegekend aan de doelverdedigers. Slechts drie keepers halen een cijfer boven de 6.5, waarvan Jasper Cillessen één van de beste doelmannen was van deze speelronde. De Ajacied hield de nul tegen ADO Den Haag en toonde karakter door na een flinke botsing met een bebloed gezicht als gevolg, de wedstrijd toch voort te zetten.

PEC Zwolle speelde zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen en won die met ruime cijfers. In Zwolle stond de stand na negentig minuten op een 5-2 overwinning voor de thuisploeg. Met name aanvoerder Bram van Polen liet zich gelden, door als gelegenheidslinksback twee doelpunten te maken. Hij krijgt een 7.5 voor zijn optreden en dat is samen met Bart Ramselaar het hoogste cijfer wat is behaald deze speelronde. Een andere speler van PEC Zwolle die op dreef was en die we terug zien in het Team van de Week is Wout Brama. De middenvelder bekroonde zijn optreden met een doelpunt en een 7.25 als rapportcijfer.

Jeffrey Bruma speelde met PSV een sterke wedstrijd in de Kuip, waar de regerend landskampioen de thuisploeg met 0-2 versloeg. In diezelfde wedstrijd was echter een Feyenoorder de beste van het veld: Tonny Vilhena. Met een 7.25 wordt hij ook opgenomen in het Team van de Week. De Rotterdammer was overigens nog bijna trefzeker met een mooie knal van afstand, maar die ging millimeters naast.

FC Twente lijkt de weg omhoog weer in te hebben geslagen. Het werd wel weer tijd voor een overwinning en als je dan met 4-0 wint van streekgenoot Heracles Almelo, dan doe je het gewoon goed. Hakim Ziyech was de grote man aan de kant van FC Twente, hij schoot na een half uur spelen zijn ploeg naar een 2-0 voorsprong en bekroont zijn optreden met een 7.38. Een andere doelpuntenmaker in die wedstrijd is Chinedu Ede, die twee keer met zijn linker het doel trof. Hij meldt zich naast Vitesse-aanvaller Milot Rashica, die één keer trefzeker was tegen SC Cambuur, in de voorste linie van het Team van de Week.

Dan blijft de hofleverancier van deze editie over. FC Utrecht won gemakkelijk in de Euroberg en vertrok met drie punten naar Utrecht. Niet iets wat veel ploegen kunnen zeggen, want Groningen bleek lastig te verslaan te zijn in de thuishaven van de groen-witten. Toch bleek FC Utrecht de juiste tactiek te hebben gevonden. Bart Ramselaar opende de score op aangeven van verdediger Christian Kum, die later zelf ook een treffer mocht maken. De twee doelpuntenmakers worden vergezeld door Yassin Ayoub, die één keer aangever was bij een doelpunt van de Utrechters.

Door: Thomas Mulder

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner