21.01.2016 19:25

Bazoer is vooral teleurgesteld over racisme

Riechedly Bazoer (l.) probeert Kevin Jansen met een lichaamsschijnbeweging op het verkeerde been te zetten tijdens het competitieduel ADO Den Haag - Ajax. (17-01-2016)
Riechedly Bazoer (l.) probeert Kevin Jansen met een lichaamsschijnbeweging op het verkeerde been te zetten tijdens het competitieduel ADO Den Haag - Ajax. (17-01-2016)

Na de wedstrijd tegen ADO Den Haag werd Riechedly Bazoer enigszins uit de media gehouden. De middenvelder van Ajax was onderwerp van racistische spreekkoren, maar kijkt met een nuchtere teleurstelling terug.

"Ik was natuurlijk gefocust op de wedstrijd, maar ik hoorde wel dat ze dingen naar me riepen en wat liedjes met mijn naam erin zongen. Na een tijdje heb ik tegen de scheidsrechter gezegd dat ik spreekkoren en andere rare geluiden vanaf de tribune hoorde. Ik vroeg hem of dat wel mocht. Nadat hij aangaf dat hij er iets aan zou doen, heb ik me er weer voor afgesloten", legt Bazoer de situatie uit op de clubwebsite van Ajax.

"In de rust zeiden mijn teamgenoten dat ik me niets van die spreekkoren moest aantrekken. Dat sloot aan op wat we vooraf al met de trainer hadden afgesproken. We zouden ons niet door de spelers en de fans van ADO laten intimideren, maar gewoon ons eigen spel spelen. Dat hebben we gedaan. Ik heb niet overwogen om van het veld te gaan want daar was ik niet mee bezig. Ik wist ook niet dat dit kon. Ik wilde gewoon een goede wedstrijd neerzetten en drie punten meenemen naar Amsterdam. Dat was onze opdracht in Den Haag en dat is gelukt", kijkt Bazoer naar de 0-1 overwinning in het Kyocera Stadion.

"Eerlijk gezegd zit ik er niet zo erg mee. Ik ben een nuchtere jongen. Ik denk maar zo: als ik geen goede voetballer zou zijn, zouden ze me ook niet proberen om me op zo’n manier uit de wedstrijd te halen. Al is het natuurlijk wel erg wat er is gebeurd. Ik snap niet dat er anno 2016 nog racisme in stadions kan zijn. Ik ben teleurgesteld dat die spreekkoren en rare geluiden bijna de hele wedstrijd konden klinken.Maar het is nu verleden tijd."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner