23.01.2016 11:30

NAC: "City vindt dat Naah te weinig speelt"

Divine Naah (l.) jaagt namens NAC Breda op Jeroen Lumu van FC Dordrecht. (24-08-2015)
Divine Naah (l.) jaagt namens NAC Breda op Jeroen Lumu van FC Dordrecht. (24-08-2015)

Manchester City is niet tevreden over hoe NAC Breda omgaat met Divine Naah. De huurling van de Engelse topploeg krijgt volgens het sterrenensemble te weinig speeltijd in Brabant. Het einde van de huurperiode lijkt dan ook in zicht.

Trainer Marinus Dijkhuizen doet lang niet altijd een beroep op de jonge Ghanees, die in anderhalf seizoen 24 wedstrijden speelde voor NAC Breda. "Manchester City vindt dat Naah te weinig speelt bij ons. Dat begrijp ik wel, maar op dit moment hebben Uroš en Joey (Uroš Matić en Joey Suk, red.) de voorkeur. Zij hebben het goed gedaan op het middenveld", legt Dijkhuizen zijn keuzes uit tegenover BN DeStem.

Het kan dus zo zijn dat Manchester City de middenvelder liever ergens anders stalt, maar Dijkhuizen hoopt dat hij kan blijven beschikken over de Afrikaan. "Ik heb het liefste dat Naah blijft. Het is een goeie jonge die goed in de groep ligt en bij vlagen zie ik de kwaliteiten terug die hem worden toegedicht. Maar hij zal moeten knokken om er tussen te komen. De situatie van Naah is ook niet uitzichtloos bij ons. Zo erg is het niet. Hij moet met Uroš en Joey gewoon de strijd aangaan voor twee plekken op het middenveld."

Naah kwam in de winter van 2015 bij NAC Breda terecht en staat nog tot het einde van het seizoen onder contract in Nederland.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner