23.01.2016 17:50

Debutant Austin kopt Southampton naar winst

Southampton viert de 0-1 van debutant Charlie Austin (tweede van links) tijdens het competitieduel Manchester United - Southampton. (23-01-2016)

Southampton heeft zich uit op Old Trafford uiterst efficiënt getoond tegen een zwak Manchester United. De ploeg van Ronald Koeman kwam voor rust tot geen enkele doelpoging, maar na rust was het doelpunt van debutant Charlie Austin genoeg voor de overwinning tegen de ploeg van Louis van Gaal (1-0).

In de laatste negen thuiswedstrijden lukte het Manchester United om slechts een doelpunt voor rust te maken. Ook tegen Southampton slaagde de ploeg van Van Gaal er niet in om het publiek op een spektakel te trakteren, op drie afstandsschoten na. Tegenstander Southampton maakte het nog bonter, want de ploeg van Koeman loste geen een schot af voor rust, waardoor beide ploegen de kleedkamer opzochten met een 0-0 stand.

Na de theepauze ging het tempo heel even flink omhoog, waardoor het spel aantrekkelijker werd voor het publiek. Grote kansen bleven echter uit, waardoor de supporters na een korte opleving weer terug zakten op hun stoeltje. Beide ploegen zetten het matige spel van voor de rust voort, waardoor er in de tweede helft ook geen noemenswaardige kansen genoteerd werden. Dit duurde tot een paar minuten voor tijd toen Charlie Austin, die zijn eerste minuten voor Southampton maakte, een corner hard binnen kopte en zorgde voor de overwinning, 1-0.

Door de winst is de ploeg van Koeman Manchester tot vier punten genaderd. Omdat Stoke City tegelijkertijd verloor bij Leicester City, wipt Southampton over Stoke City heen. Manchester ziet nu een groot gat naar de bovenste ploegen, helemaal omdat Leicester drie punten pakte.

Door: Bastiaan Vrijhof