23.01.2016 19:35

Van Gaal begrijpt gefrustreerde United-fans

Louis van Gaal heeft begrip voor het boegeroep van de supporters na de nederlaag zaterdag van Manchester United tegen Southampton (0-1). De Nederlandse manager en zijn spelers werden na het laatste fluitsignaal uitgejouwd door de aanhang op Old Trafford. "Ze hebben gelijk, ik kan dat niet ontkennen. Ik heb de wedstrijd namelijk ook gezien", zei Van Gaal.

De 'Mancunians' wisten opnieuw amper kansen te creëren en verloren door een doelpunt kort voor tijd van Charlie Austin, de debuterende invaller bij Southampton. "Het was een vervelende wedstrijd om te zien", aldus Van Gaal. "De verwachtingen zijn heel hoog, dat legt veel druk op de schouders van de spelers. Je zag dat ze niet veel vertrouwen hebben, veel passes gingen fout."

Ondanks het tegenvallende en vaak fantasieloze spel van zijn ploeg besloot Van Gaal vijf minuten voor tijd vleugelverdediger Cameron Borthwick-Jackson te wisselen voor de aanvallend ingestelde Adnan Januzaj. Een minuut later kopte Austin aan de andere kant de 0-1 binnen. "Ik wilde deze wedstrijd winnen, daarom voerde ik die wissel door. Soms moet je risico's nemen. Het was een slechte wedstrijd en ik had het gevoel dat Southampton alleen uit spelhervattingen zou kunnen scoren." Dat gebeurde prompt in de 87e minuut.

Van Gaal zag met Matteo Darmian weer een verdediger geblesseerd uitvallen. "Hij spuugde bloed, dus hij is voor onderzoek naar het ziekenhuis. We moeten afwachten hoe erg het is. Ik heb nu zes geblesseerde backs, dat is fnuikend. Iedere week heb ik weer een variant nodig om dat op te lossen."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner