25.01.2016 09:45

Contract Özil lekt uit, Real heeft eerste optie

Mesut Özil kan lachen tijdens het Champions League-duel Arsenal - Dinamo Zagreb. (24-11-2015)
Mesut Özil kan lachen tijdens het Champions League-duel Arsenal - Dinamo Zagreb. (24-11-2015)

Er is wederom een contract van een topvoetballer uitgelekt. Mesut Özil is na onder andere Gareth Bale aan de beurt. De middenvelder van Arsenal moet bij een Spaanse transfer eerst aangeboden worden bij Real Madrid.

De website Football Leaks heeft zodoende weer toegeslagen. Na primeurs rondom Bale en bijvoorbeeld spelers van FC Twente, zijn de details rondom de deal die Real Madrid en Arsenal sloten met Özil uitgelekt. Zo heeft de Spaanse sterrenploeg er in 2013 voor gezorgd dat de Duitse middenvelder niet zomaar verkocht kan worden aan een concurrent in Spanje. Mocht Arsenal Özil willen slijten aan een Spaanse club, krijgt Real Madrid eerst twee dagen bedenktijd om Özil eventueel zelf over te nemen.

Daarnaast is de transfersom bekend geworden. Arsenal betaalde in 2013 44 miljoen euro voor de smaakmaker uit Duitsland, waarbij 24 miljoen euro direct werd overgemaakt naar Spanje. In het volgende jaar volgde een bedrag van vijftien miljoen euro, waarna het resterende bedrag van vijf miljoen euro in 2015 werd betaald. 

Naast de vaste transfersom raakt Arsenal voor de komende zes jaar ook geld kwijt als het zich weet te kwalificeren voor Europese competities. Elke keer dat Arsenal zich plaatst voor de Champions League of Europa League, terwijl Özil onder contract staat bij de Gunners, krijgt Real Madrid een miljoen euro van Arsenal, met een maximaal bedrag van zes miljoen euro. Dit lukte Arsenal elk jaar nog, waardoor de ploeg al twee van de zes miljoen euro heeft betaald.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner