25.01.2016 14:01

Dijks blij met 'de nul': "Is geen toeval meer"

Ajax hield afgelopen weekend voor de elfde keer 'de nul'. Linksback Mitchell Dijks was na afloop van het competitieduel met Vitesse (1-0 overwinning) dan ook erg blij.

"Dat we opnieuw de nul hielden, is geen toeval meer", aldus Dijks in gesprek met De Telegraaf. "Onze assistent-trainer Orlando Trustfull hamert er aan de hand van beelden voortdurend op hoe we als team moeten staan. En als je naar de elf tegentreffers in negentien wedstrijden kijkt, werkt dat gewoon ontzettend goed. In de kleedkamer was er opluchting, en grote blijdschap. Tegen een goede ploeg als Vitesse is het niet vanzelfsprekend dat je in een seizoen zes punten pakt."

"Er wordt niet voor niets gezegd dat het verdedigen voorin begint. En wij hebben veel baat bij het stofzuigen van Nemanja Gudelj, het bal afpakken van Riechedly Bazoer en het druk zetten van Donny van de Beek. Alleen samen kun je zo weinig weggeven. En als er toch kansen ontstaan, hebben we een topkeeper achter ons."

Dijks wordt in verband gebracht met Oranje, maar kan daar voorlopig weinig mee. "Over het Nederlands elftal wil ik niks zeggen, omdat ik me alleen op Ajax focus. Daar moet ik goed spelen en dan zie ik het wel. De waardering die ik nu van de staf, mijn medespelers en het publiek krijg, is in elk geval het bewijs dat het in de voetballerij snel kan gaan. Ik moest weg, heb me via Heerenveen en Willem II terug geknokt en nu ben ik een basisspeler en belangrijk. Het is heel gek dat de fans op de tribune dezelfde zijn die drie jaar geleden heel anders over me dachten. Ik kan alleen heel dankbaar zijn dat Frank de Boer me een nieuwe kans gaf om de echte Mitchell Dijks te laten zien."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner