26.01.2016 14:46

De Haan erkent fout: "Het klopte gewoon niet"

Foppe de Haan geeft toe dat hij een verkeerde tactische keuze heeft gemaakt in het duel met Willem II. De ervaren trainer koos voor een 4-4-2 opstelling, maar dat liep niet zoals gewenst. Heerenveen verloor met 3-1.

De Haan speelt donderdagavond het duel met Feyenoord, maar zal dan weer met drie middenvelders en drie aanvallers spelen. Het experiment tegen Willem II beviel niet. "Ik had wat bedacht, maar het klopte gewoon niet", zo geeft hij eerlijk toe in gesprek met Peptalk. "Ik was er van overtuigd dat het de oplossing was. Ik dacht: dit is het."

Met twee spitsen ging Willem II de boot in met 3-1. "Maar klaarblijkelijk zit 4-3-3 veel meer in de genen dan 4-4-2. Willem II speelde 4-3-3 met de punt naar achteren en toen liep het als een trein", gaat De Haan verder. "We hadden wel geluk, want ze hadden in de eerste helft maar één goal gemaakt."

In oktober werd De Haan aangesteld als interim-trainer, waarna later bekend werd dat hij tot het einde van het seizoen blijft. Toch weet hij ook het tij nog niet helemaal te keren. Heerenveen staat op een twaalfde plaats.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner