27.01.2016 13:30

Peterson wil kameraden van Utrecht verslaan

Kristoffer Peterson (l.) is Khalid Karami (r.) te slim af tijdens het competitieduel Excelsior - Roda JC Kerkrade. (23-01-2016)
Kristoffer Peterson (l.) is Khalid Karami (r.) te slim af tijdens het competitieduel Excelsior - Roda JC Kerkrade. (23-01-2016)

Kristoffer Peterson wil donderdagavond niets liever dan zijn vrienden van FC Utrecht verslaan. De Zweedse vleugelaanvaller wordt momenteel door Roda JC Kerkrade gehuurd van FC Utrecht.

"Het is eigenlijk hetzelfde als met je vrienden in het park voetballen: je wilt niemand liever verslaan dan je kameraden", vertelt Peterson op de clubsite van de Limburgers. "Hoewel Ruud Boymans bij FC Utrecht mijn beste vriend is, ben ik iemand die met iedereen goed kan opschieten."

Peterson staat sinds de zomer van 2014 onder contract bij FC Utrecht. "Ondanks mijn jukbeenbreuk kwam ik tot 21 wedstrijden en beleefde ik een vrij goed jaar. Bij de start van deze jaargang miste ik de gehele voorbereiding vanwege een knieblessure, waardoor ik maar zeven duels in actie kwam. Dat is ook de reden dat ik voor Roda JC heb gekozen", aldus Peterson, die vertrouwen voelt van Roda JC-trainer Darije Kalezić.

"Vanaf mijn eerste gesprek met de trainer had ik het gevoel dat hij in mij gelooft. En vertrouwen is wat je als speler nodig hebt. Dan voel je je vrij en kun je je ontplooien. Het is nu aan mij. Mijn doel is om basisspeler te worden zodat ik kansen kan creëren en doelpunten maken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner