27.01.2016 21:29

De Jong woedend: "Ze moeten zich schamen"

SC Cambuur verloor woensdagavond kansloos in Alkmaar van AZ. Na twintig minuten spelen stonden de Leeuwarders al met 3-0 achter, waardoor het duel voor rust al was beslist. Cambuur-trainer Henk de Jong was niet te spreken over het resultaat.

De Jong noemde het verlies na afloop van de wedstrijd een beschamende nederlaag. Daarmee was De Jong nog niet klaar met zijn relaas voor de camera van FOX Sports: "Honderd procent terecht. Dit verdienen onze supporters in het stadion en voor de tv niet. Er staan een aantal slapjanussen eerste klas die zich moeten schamen dat ze voor Cambuur spelen", aldus De Jong.

Voor de wedstrijd gaf de trainer van de Noordelingen al aan dat het bijzonder moeilijk zou worden, mede doordat zijn spits Bartholomew Ogbeche eerder de woensdag was vertrokken naar Willem II. Cambuur stond na twintig minuten spelen achter en leek op weg te zijn naar de slachtbank, maar AZ was mild. Martijn Barto deed nog wat terug in de tweede helft, maar het was bij lange na niet genoeg voor Cambuur.