27.01.2016 21:58

Bikel: "We kunnen wel eens hoog eindigen"

NEC-middenvelder Janio Bikel vecht een duel uit met FC Twente-aanvaller Zakaria el Azzouzi. (27-01-2016)
NEC-middenvelder Janio Bikel vecht een duel uit met FC Twente-aanvaller Zakaria el Azzouzi. (27-01-2016)

NEC boekte woensdagavond door goals van Anhonty Limbombe en Christian Santos een 2-0 overwinning op het geplaagde FC Twente. Ondanks een sterke eerste helft van de thuisploeg vielen de doelpunten pas na rust en dat terwijl de bezoekers uit Enschede op dat moment juist het overwicht hadden. Door de overwinning staan de Nijmegenaren in ieder geval voor even op de vierde plek en middenvelder Janio Bikel had dat nooit verwacht.

"Het is sowieso lekker als je niet heel goed speelt en toch met 2-0 wint", vertelt de in Guinee-Bissau geboren balveroveraar na de wedstrijd tegen Voetbal.com. "Dat voelt goed. Het wisselde elkaar een beetje af: Zij speelden een goede tweede helft, maar wij waren in de eerste helft beter. Ik denk dat het uiteindelijk een terechte overwinning is."

Toch was Bikel niet helemaal tevreden over de eerste helft. "We kwamen ook niet echt helemaal aan het voetballen. We speelden de bal achterin rond en gaven af en toe de lange, diepe bal. Er was verder weinig diepte. In de tweede helft hebben we dat wel beter opgepakt. We spelen twee keer diep en er wordt gelijk twee keer gescoord."

En dus mochten de rood-groenen wederom drie punten bijschrijven en staan ze nu zelfs even op de vierde plek in de Eredivisie. "Dat is natuurlijk mooi voor mij, de club en eigenlijk iedereen. Ik had niet verwacht dat we hier zouden staan, dus het is wel verrassend. We hebben het goed gedaan met elkaar." Maar waar gaat deze zegetocht van NEC uiteindelijk toe leiden? "Dat is moeilijk om te zeggen", blijft Bikel bescheiden. "Maar als we doorgaan zoals nu, kunnen we wel eens hoog eindigen."

Door: Tom Wassink

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner