27.01.2016 22:19

Agyepong baalt: "Soms is voetbal niet eerlijk"

Ondanks het hoopgevende spel van FC Twente de laatste weken verloor de ploeg van Rene Hake woensdagavond met 2-0 op bezoek bij NEC. De eerste helft wisten de Tukkers weinig tot niets te creëren, maar in de tweede helft werden er enkele sprankelende aanvallen op de mat gelegd. Toch vielen juist laat in de wedstrijd de tegendoelpunten.

"Dat gebeurt soms in het voetbal", vertelt Thomas Agyepong, die vlak voor tijd mocht invallen, aan Voetbal.com. "Ze zeggen wel eens dat je juist in de laatste minuten meer geconcentreerd moet zijn, omdat de benen dan moe zijn. Je hebt dan meer focus nodig, dat is soms erg belangrijk." 

De Ghanese buitenspeler vindt het moeilijk om de late nederlaag te accepteren. "Zeker als je weet dat je een goede wedstrijd speelt en je 'm dan in de laatste minuten verliest. Dat is teleurstellend. In de tweede helft hadden we meer controle, maar soms is voetbal gewoon niet eerlijk."

Zelf speelde de Manchester City-huurling slechts enkele minuten mee. "Ik probeer mijn best te doen om het team te helpen en als ik inval, probeer ik me te bewijzen tegenover de trainer. Toen ik inviel was mijn intentie om het team alsnog aan een overwinning te helpen." 

Volgens Agyepong hangt het af van twee factoren of hij de komende weken meer speelminuten gaat krijgen. "Uiteindelijk is het een beslissing van de trainer en is het de vraag hoe graag hij je de kans wil geven, maar ik zal ook gewoon moeten laten zien dat ik beter ben dan de speler die op mijn positie staat."

Door: Tom Wassink

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner