29.01.2016 09:35

Willems hervindt niveau na slepende blessure

Jetro Willems keert tegen FC Twente na lang blessureleed terug in het elftal van PSV. (24-01-2016)
Jetro Willems keert tegen FC Twente na lang blessureleed terug in het elftal van PSV. (24-01-2016)

Jetro Willems is na een lange revalidatieperiode weer helemaal fit. Tijdens het revalideren, dat zo'n acht maanden duurde, is de linksback van PSV in mentaal opzicht sterker geworden.

"Ik ben de afgelopen maanden gaan beseffen wat écht belangrijk is in het voetbal", beweert Willems in gesprek met Voetbal International. "Elke dag bij het opstaan stelde ik mezelf de vraag: 'Wat ga ik vandaag doen om de beste te zijn?' En vóór het slapen vroeg ik mezelf: 'Heb ik er alles aan gedaan?' Dat gaf vertrouwen, en het heeft gewerkt. Dit voelt voor mij als een verlossing, ik bedank God voor deze kans.”

De 21-jarige verdediger zegt dat hij langzaam weer terug op niveau komt. "Ik zit er niet echt ver vanaf", aldus Willems. "Ik heb twee doelen: fit worden en blijven én met PSV de doelstellingen behalen", aldus de 21-jarige linksback over de aankomende periode.

PSV wil het contract van Willems, dat volgend jaar zomer afloopt, graag verlengen. "Als ik verleng kan ik misschien meer verdienen, maar ik doe het niet voor het geld. Ik hou gewoon van voetbal, geld is nu niet echt belangrijk voor me. Die miljoenen ga ik nog wel verdienen, daar ben ik niet zo bang voor."

Willems maakte in de duels met FC Twente (twaalf minuten) en SBV Excelsior (acht minuten) zijn eerste speelminuten van het seizoen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner