29.01.2016 13:35

Blessureleed beëindigt de carrière van Vidić

Na een kleine vierhonderd wedstrijden in de grotere competities vindt Nemanja Vidić het genoeg geweest. De Serviër laat op de clubwebsite van Manchester United weten dat hij stopt met voetballen. Vidić beleefde van 2006 tot en met 2014 zijn beste periode in het shirt van de Engelse topformatie, maar besloot kort na zijn Engelse avontuur te stoppen, vanwege aanhoudend blessureleed.

Voor zijn periode in Engeland was het Spartak Moskou dat hem in beeld bracht van de Europese top, door Vidić in 2004 op te pikken bij Rode Ster Belgrado. De mandekker kwam tot ruim tweehonderd wedstrijden in de Premier League en speelde daarnaast ook vijftig keer in de Champions League. In zijn periode bij Manchester United werd hij twee keer verkozen tot beste speler van Servië, in 2005 en 2008.

Vidić sloot zijn carrière af bij Inter, waar hij nog anderhalf seizoen 'speelde'. In zijn eerste jaar bij de Italiaanse ploeg was de Serviër nog een belangrijke spil in de defensie van Inter, maar een rugblessure hield hem in het huidige seizoen lang aan de kant. In overleg met de club werd zijn contract deze maand ontbonden, waarna Vidić zelf met het nieuws rondom zijn afscheid kwam.

"Het is tijd om mijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. De blessures die ik in de laatste paar jaar kreeg, hebben hun tol geëist. Ik wil graag alle spelers bedanken waar ik mee gespeeld heb, de trainers en de technische staf. Ik wil ook de fans hartelijk bedanken voor hun steun door de jaren heen." Het is nog niet bekend wat Vidić nu met zijn carrière gaat doen. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner