29.01.2016 16:15

Ten Hag wijt blessure Leeuwin aan kunstgras

Ramon Leeuwin heeft erg veel pijn nadat hij zich verstapt op het kunstgrasveld van Roda JC. (28-01-2016)
Ramon Leeuwin heeft erg veel pijn nadat hij zich verstapt op het kunstgrasveld van Roda JC. (28-01-2016)

FC Utrecht-trainer Erik ten Hag is allesbehalve tevreden over de kunstgrasmat van Roda JC in het Parkstad Limburg. Ten Hag zag donderdagavond Ramon Leeuwin uitvallen met een enkelblessure en wijst de mat aan als schuldige.

Leeuwin wilde aan de zijlijn druk zetten op de bal, maar verstapte zich, zonder dat er contact met een tegenstander was. Alhoewel de verdediger van FC Utrecht het nog probeerde, liet hij zich alsnog vervangen voor de rust. Ten Hag was na de wedstrijd dan ook niet te spreken over het kunstgras in Limburg.

"Dat Roda JC niet of minder sproeit om ons spel te ontregelen, kan ik me nog enigszins voorstellen. Kwalijker is het dat het de veiligheid van spelers in gevaar brengt. Het kunstgras is geen excuus voor onze nederlaag, absoluut niet, maar de blessure van Ramon is wel puur te wijten aan de stroperigheid van de kunstgrasmat in Kerkrade."

Het is nog niet bekend hoe lang Leeuwin uit de roulatie ligt. FC Utrecht staat zondagmiddag tegenover FC Twente in de Grolsch Veste, waar natuurgras ligt.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner