29.01.2016 16:43

Graafschap verlengt met doorgebroken back

Tolgahan Çiçek (l.) geeft een pass tijdens het competitieduel Heracles Almelo - De Graafschap. (23-01-2016)
Tolgahan Çiçek (l.) geeft een pass tijdens het competitieduel Heracles Almelo - De Graafschap. (23-01-2016)

Tolgahan Çiçek en De Graafschap hebben een principeakkoord bereikt over het verlengen van het aflopende contract van de linksback. Çiçek tekent daardoor zo goed als zeker een nieuw contract, dat hem tot medio 2018 in Doetinchem houdt.

Çiçek maakte dit seizoen zijn debuut in de Eredivisie en speelde mee in de laatste vier wedstrijden van de hekkensluiter. Vorig seizoen kreeg de in Delfzijl geboren verdediger ook al speeltijd in de Jupiler League, maar nu Çiçek heeft laten zien dat hij ook het Eredivisie-niveau aan kan, kwamen De Graafschap en de voetballer er snel uit. Het oude contract van de vleugelverdediger liep aan het einde van het huidige seizoen af.

"Ik heb de afgelopen jaren in mijzelf geïnvesteerd en ben blij met de kans die ik bij De Graafschap heb gekregen. Ik ga de komende jaren keihard werken om een vaste waarde bij de Superboeren te worden", stelt Çiçek, die uit de jeugdopleiding van FC Groningen komt, op de clubwebsite van De Graafschap. "Tolgahan heeft een prima ontwikkeling doorgemaakt. We denken dat hij hier de komende jaren nog meer stappen kan maken", vindt manager voetbalzaken Peter Hofstede.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner