29.01.2016 22:52

Van Gaal met United verder in FA Cup

Louis van Gaal heeft vrijdag met Manchester United de vijfde ronde van de FA Cup bereikt. De 'Mancunians' wonnen met 3-1 bij Derby County, dat uitkomt op het tweede niveau in Engeland. Daley Blind nam het tweede doelpunt van de Engelse topclub voor zijn rekening.

Van Gaal kon het succesje in de FA Cup wel gebruiken na de nederlaag zaterdag in de Premier League tegen Southampton (0-1). Die uitglijder en het teleurstellende spel van zijn ploeg deden de geruchten over een mogelijk vertrek van Van Gaal opnieuw oplaaien. De oud-bondscoach van Oranje wil echter van geen wijken weten.

Eenvoudig ging het vrijdag niet tegen Derby County. Wayne Rooney bracht ManUnited na een kwartier op voorsprong, maar de thuisclub kwam nog voor rust langszij. Dankzij treffers van Blind en Juan Mata in de tweede helft bekert Van Gaal met zijn elftal door.