30.01.2016 08:30

Blind denkt ineens als een spits in de beker

Met een echte spitsengoal zette Daley Blind het geplaagde Manchester United vrijdag op het goede spoor in de FA Cupwedstrijd tegen Derby County. "Ik ging mee naar voren en toen ik bij het strafschopgebied kwam, begon ik ineens als een spits te denken", zei de Nederlandse verdediger. "Ik dacht: misschien moet ik naar de eerste paal lopen. Dat deed ik en toen kwam precies de bal daar."

Blind tikte de voorzet van Jesse Lingard met de binnenkant van zijn linkervoet achter de keeper van Derby County, die aan de grond genageld stond. De oud-Ajacied tekende zodoende voor de 1-2, Juan Mata besliste het duel in de slotfase met de derde treffer. "We hebben gedaan wat we moesten doen: winnen", zei Blind.

Trainer Louis van Gaal was vol lof over zijn ploeg. "We speelden nog beter dan op de training. Bij rust stond het 1-1, maar ik zei tegen de jongens: hou dit vol, dan winnen we. En dat deden we. Daley rook in de tweede helft zijn kans en hij maakte het af. Een fantastisch doelpunt. Wat ik daarna opschreef in mijn notitieblok? Wie de assist gaf."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner