30.01.2016 14:20

'Turken veranderden voorwaarden Mokhtar'

Stagiair Edgar Davids (m.) is te snel voor Youness Mokhtar (l.) en Kamohelo Mokotjo (r.) tijdens een training van FC Twente. (19-08-2015)
Stagiair Edgar Davids (m.) is te snel voor Youness Mokhtar (l.) en Kamohelo Mokotjo (r.) tijdens een training van FC Twente. (19-08-2015)

Youness Mokhtar gaat niet aan de slag bij het Turkse Kayserispor, omdat de club voorwaarden die de aanvaller was overeengekomen, toch veranderde. In de Turkse media wordt het verhaal volgens Voetbal International echter nog veel vreemder.

De oud-speler van onder andere PEC Zwolle en FC Twente reisde af naar Turkije en onderhandelde daar twee dagen over een contract. Nadat alles in kannen en kruiken leek te zijn met een contract voor 2,5 jaar, bleek dat Kayserispor veel voorwaarden tussendoor toch had veranderd. Hierop besloten Mokhtar en zijn zaakwaarnemer te vertrekken zonder contract.

Alsof dat nog niet vreemd genoeg is, melden media in Turkije dat Mokhtar eenmaal aangekomen op het vliegveld werd aangesproken door Kayserispor-trainer Tolunay Kafkas. Die was er niet van gediend dat Mokhtar toch geen contract tekende en deelde volgens de geruchten ook een klap uit.

Mokhtar speelde sinds afgelopen zomer in Saoedi-Arabië bij Al-Nassr, maar liet zijn contract in het rijke land ontbinden. Het lijkt een kwestie van tijd totdat de linksbuiten met een kleine honderd Eredivisie-wedstrijd op zijn cv er met een nieuwe club wel uitkomt.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner